News

Beszéljünk róla!


Ön szerint: Fiatal és lendületes vagy érettebb és bölcsebb a jó menedzsment?
Stegena Diána
Amgen
Country Director
Tapasztalatom alapján a jó és hatékony vezetés diverzifikált; életkor, nem, tapasztalat, mentalitás, stílus stb. szempontok alapján. A cég profilja persze megkívánhat eltolódást bármelyik szempont szerinti összetétel irányába. A fialatos lendület adhat több nyitottságot, igényt az új gondolatokra, megoldásokra, tempóra és gyakran ez együtt jár a kreatívitással is. Ugyanakkor az érettebb, bölcsebb tagok hozzák a tapasztalatot, a hosszútávú szemléletet, megvalósíthatság, költségek szempontjait.

A vegyes vezetésben mindig van extrovertált, aki kimondja a dolgokat és van introvertált, aki megfontoltan adja hozzá a véleményét a kérdésekhez. Jó, ha van aki fontos adatokkal jön és szól, alátámasztja véleményét a vitában és jó ha van, aki gondol, hogy a döntésnek milyen hatása lesz az emberekre. A vegyesség ugyanakkor toleranciát, a különbözőségek elismerését és elfogadását is megkívánja a csapattól.

Ez nem mindig egyszerű és konfliktust generálhat. Ilyenkor a közös célok és a működés átláthatóságának ismételt tisztázása újra lendületbe hozhatja a vezetést és a szervezetet. Részemről elmondhatom, hogy ilyen vegyes összetételű vezetőségben dolgozom és igazán sikeresek vagyunk, még a nehéz helyzeteink megoldásában is!”