News

Beszéljünk róla!


Ön szerint: Fiatal és lendületes vagy érettebb és bölcsebb a jó menedzsment?
Málnay B. Levente
Alelnök,
AMC Networks International – Central and Northern Europe

Ez egyszerű, ugyanakkor nagyon összetett kérdés is… Induljunk ki onnan, hogy  egy tisztességes, törvény-tisztelő vállalat nem is diszkriminálhat kor alapján. A másik alapvetés, hogy az embereket különböző életkorban, különböző dolgok motiválják, különböző szerepekre van affinitásuk. Nyilván léteznek olyan iparágak -  például a startupoknal gyakran tapasztalható ilyen - ahol a fiatalokból történő nagyszámú „merítés” miatt már csak statisztikailag is nagyobb valószínűséggel kerül ki vezetőnek is fiatal szakember, a “hagyományos iparágakban” viszont gyakran éppen ennek ellenkezője történik.

Én magam nagyon fiatalon - 27 évesen - lettem első számú vezető, és rá kellett döbbennem, hogy bár bíztam magamban, sok mindent azért még meg kell tanulnom. Ezért folyamatosan képeztem magam, és persze idővel egyre nagyobb tapasztalatot is szereztem.

Kortól függetlenül vezetőként érettnek kell lenni számos kihívásra,  ilyen  a stressz kezelése vagy döntések meghozatala. Az érettség szintjét azonban  minden ember más-más korban éri el: van, aki korábban, van, aki később. Fontos, hogy a fiatal vezetők felismerjék, mi mindenben kell még fejlődniük, de az idősebb vezetői generáció is tisztában kell legyen azzal, hogy a tapasztalat még nem egyenlő a „mindentudással”.” A televíziózásban - ebben a folyamatosan átalakuló iparágban - ez különösen megszívlelendő!